Werkwijze

Hoe werkt dat nu eigenlijk? Bruidsfotografie? Hoe maak je trouwfoto’s nu eigenlijk? Kort zal ik hier mijn werkwijze toelichten.

Save the date!

Laten we starten om te checken of ik op jullie trouwdatum nog beschikbaar ben. Vul het contactformulier in en ik laat het jullie vaak dezelfde dag of uiterlijk de volgende dag weten. Heb je niets van mij ontvangen? Soms komt jouw mailtje in mijn spambox terecht, bel mij dan gerust.

Voor de bruiloft

Op het moment dat je googled naar een bruidsfotograaf merk je meteen dat er veel keus is. Waar begin je?!! Het is belangrijk te onderzoeken welke stijl bruidsfotografie je graag wilt. Als je straks met je trouwalbum op de bank zit, hoe wil je je dag weer terug beleven?

 

Mijn stijl kenmerkt zich door een journalistieke stijl van fotograferen. Geen standaard trouwfoto’s, een journalistieke, documentaire spontane manier van bruidsfotografie. Tijdens de reportage zullen er natuurlijk wel enkele ‘geposeerde’ beelden gemaakt worden, toch zal ik daar een persoonlijke tintje aangeven welke bij jullie past. Gewoon zoals jullie zijn. Impact en Beleving, dat is wat ik met mijn stijl van bruidsfotografie wil bereiken.

 

Dat is ook de reden dat ik graag eerst kennis wil maken met jullie. Dit kan bij mij thuis of ik kom naar jullie of we spreken halverwege af in een gezellig café. Welke verwachtingen hebben jullie? Hoe ziet jullie dagplanning er tot nu toe uit? Meedenken, tips en trics, we bespreken het allemaal zodat jullie dit mee nemen om er een perfecte trouwdag van te maken. Ik ben er van overtuigd dat als je vooraf een goede samenwerking hebt, dit resulteert in geweldige trouwfoto’s die jullie verhaal vertelt en dat verhaal raakt je. Natuurlijk kunnen jullie de trouwalbums ook even rustig doorbladeren.

 

Op het moment dat jullie hebben geboekt ontvangen jullie een offerte en de algemene voorwaarden. Zodra de offerte akkoord is ontvangen jullie de aanbetalingsfactuur (€350,-) samen met de opdrachtbevestiging. We zien we elkaar nog een keer voor de bruiloft. Tijdens dit gesprek lopen we jullie draaiboek nog een keer door en kiezen jullie een kleur voor jullie trouwalbum. (indien afgenomen)

 

Werkwijze bruidsfotografie, werkwijze, bruidsfotografie
Werkwijze bruidsfotograaf, werkwijze bruidsfotografie, werkwijze, bruidsfotografie, bruidsfotograaf

Tijdens de bruiloft

Meestal ben ik iets eerder aanwezig dan de afgesproken tijd. Wel zo fijn ;-) Vaak kleed ik me netjes wat past bij jullie trouwdag. Als ik binnen ben roep ik vaak; “Hi! Ik ben er,… maar ook weer niet ;-)”, let niet op mij. Ik probeer niet op te vallen en ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Juist als iedereen lekker bezig is met jullie, het feest en alle lieve mooie momenten, lachen en tranen laten rollen, ontstaan de meest spontane trouwfoto’s.. Er is er ook helemaal geen tijd om op mij te letten ;-)

 

In de gesprekken die we hebben gehad zijn jullie goed voorbereid op de trouwreportage. Vaak is dit ook ‘het moment’ van de dag dat jullie echt even samen bent.

Na de bruiloft

Zorg ik er als eerste voor dat jullie beelden veilig worden gesteld, anders kan ik niet slapen! Binnen twee weken ontvangen jullie een preview van jullie trouwfoto’s. Deze preview heb je altijd bij je omdat je een ‘preview app’ ontvangt.

 

Het aantal foto’s wat jullie uiteindelijk ontvangen, varieert per bruiloft. Dit heeft te maken met het aantal uur dat ik aanwezig ben op jullie bruiloft. Maar ook met het aantal gasten op jullie bruiloft, styling, details en momenten die hebben plaatsgevonden.

Ik lever geen RAW bestanden omdat mijn trouwfoto’s pas compleet zijn als ik mijn stijl heb toegepast. Een kleine selectie van de kleuren foto’s ontvangen jullie ook in zwart wit als ik denk dat die nog mooier zijn.

 

Alle bewerkte trouwfoto’s ontvangen jullie in hoge en lage resolutie op een luxe usb stick in een bewaarcase. Jullie ontvangen een link voor een gallerij waar jullie of jullie gasten zelf aan de slag kunnen met bijvoorbeeld nabestellingen van de trouwfoto’s of wanddecoratie. Natuurlijk kan ik jullie hierbij ook helpen. Daarnaast zal ik nog een gallerij maken waarin jullie je favorieten voor de ouderalbums kunnen kiezen. Maar deze gallerij is ook DE gallerij waarin jullie voor het eerst jullie trouwfoto’s bewonderen. De levertijd van de complete reportage is zes tot acht weken.

 

Bekijk ook zeker even mijn pagina over trouwalbums. Ik ben er van overtuigd dat jullie trouwfoto’s in een echt luxe trouwalbum heb beste tot zijn rechtkomen.

STORIES

ENTHOUSIAST? Let's meet!

Spreekt mijn ongedwongen stijl jullie aan? Neem dan direct contact met me op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier en jullie horen zo snel mogelijk van me!

VERZENDEN

Gelukt! Meestal reageer ik binnen een dag. Geen reactie ontvangen? Check je spambox. Bellen 0683790551 of rechtstreeks mailen mag ook > info@maureenfotografie.nl.Error verzenden contactformulier, probeer het nog eens.