Regen tijdens je bruiloft

Regen tijdens je bruiloft?! Dat willen we natuurlijk niet! Trouwen en regen willen we niet samen op een van onze belangrijkste dagen in ons leven. We hebben de afgelopen week genoten van het heerlijke zonnetje. Diegenen die afgelopen week op wintersport zijn geweest hebben alleen maar ‘Kaiserwetter’ gehad. Heerlijk toch?! Dat zonnige weer wil je ook gewoon op je bruiloft. Maar wat als het zonnetje zich niet laat zien? Voor mij als bruidsfotograaf is het een mooie uitdaging om jullie die bruidsreportage te geven waar jullie van dromen. Mét of zónder regen! Trouwen en regen tijdens je bruiloft kan er toch fantastisch uit zien.

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 9565(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Regenachtige trouwdag

In Nederland is de kans op regen tijdens je bruiloft best groot. In de zomer kan het een warme zonnige dag worden, maar ook een regenachtige dag. We gaan er allemaal vanuit dat je geen regen op je bruiloft hebt, maar dan houden we onszelf wel een beetje voor de gek. Het is beter om ook na te denken over een plan B, want een goede voorbereiding, is het halve werk. 

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5177(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Regen tijdens je bruiloft valt best mee

Oké, hoeveel kans is er dan? Van de meer dan 100 bruiloften die ik tot nu toe gefotografeerd heb, waren er drie waarvan ik weet dat het heel hard heeft geregend. Het voordeel? Kijk maar naar de beelden in deze blog over ‘Regen tijdens je bruiloft’.

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 4710(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 3141(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 4808(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5246(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5370(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5259(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5422(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5611(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5895(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 5940(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 4722(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Zeg nou zelf, dit ziet er toch heel tof uit?! De kans dat het de hele dag regent op je bruiloft is klein, er zijn vaak momenten dat de zon wel even schijnt of dat het heel even droog is. Mijn advies; denk er zeker even over na wat je gaat doen als het wel regent en zorg er in ieder geval voor dat je leuke paraplu’s hebt. Houden jullie de trouwceremonie buiten? Ook de paraplu’s van jullie daggasten vormen een verhaal in de foto.

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 9533(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft
regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 1677(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Tips and Tricks

Ook is het verstandig om samen met je fotograaf te bespreken waar je binnen foto’s kunt maken. Er zijn vaak genoeg voorbeelden, maar bespreek dit niet alleen met je trouwfotograaf maar ook met je vrienden. Vaak weten de mensen in je omgeving ook nog wel een paar mooie binnenlocaties waar je trouwfoto’s kunt maken. Wel zo handig mocht er regen zijn tijdens je bruiloft. Maar ook de details verdienen aandacht, want juist de kleine dingen kunnen de dag een stuk aangenamer maken. Denk er bijvoorbeeld aan om een zeil mee te nemen als je trouwauto een open dak heeft of neem andere schoenen of leuke laarzen mee tijdens de trouwreportage.

Deze tips and tricks bespreek ik in ieder geval met jullie voor jullie bruiloft. Meestal kun je pas echt drie dagen van te voren bepalen wel plan je kunt trekken op je trouwdag. Pas dan zien we in het weerbericht terug of er regen is tijdens je bruiloft. En ik ben er voor om daar om met jullie mee te denken. Zo zorgen we er samen voor dat jullie dag perfect vastgelegd kan worden, met of zonder paraplu’s, genieten wordt het toch wel! En exact dat zul je terug zien in mijn foto’s.

Bij de trouwlocatie Mooi Rivier in Dalfsen vind je een prachtig interieur waar je trouwfoto’s kan maken.

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 2850(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Gaan jullie trouwen?

Gaan jullie trouwen? Let’s meet! Vul het contactformulier in en als ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdag, drinken we gezellig een kop koffie samen! 

regen tijdens je bruiloft maureen van dijk fotografie 9687(pp w768 h512) - Regen tijdens je bruiloft

Reactie toevoegen...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

ENTHOUSIAST? Let's meet!

Spreekt mijn ongedwongen stijl jullie aan? Neem dan direct contact met me op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier en jullie horen zo snel mogelijk van me!

VERZENDEN

Gelukt! Meestal reageer ik binnen een dag. Geen reactie ontvangen? Check je spambox. Bellen 0683790551 of rechtstreeks mailen mag ook > info@maureenfotografie.nl.Error verzenden contactformulier, probeer het nog eens.