12 ZWART WIT TROUWFOTO’S WELKE ZIJN MIJN FAVORIET?

Wat zou jij er van vinden als je trouwreportage bestaat uit zwart wit trouwfoto’s zijn gemaakt… zou jij het aandurven? Zonder de afleiding van kleur worden contrast, texturen en patronen belangrijker in een zwart wit foto. Een foto in zwart wit heeft haast iets magisch!

Like all magnificent things, it’s very simple


ZWART WIT TROUWFOTO’S

Vorig jaar heeft een bruid bij mij aangegeven dat ze dol is op zwart wit fotografie. Gek genoeg zijn heel veel foto’s van deze trouwreportage in het zwart wit heel mooi geworden. Het leek wel of de gekozen trouwlocaties op hun trouwdag daar allen maar geschikt voor waren.

Natuurlijk zijn er situaties waarbij kleuren foto’s noodzakelijk zijn. Een prachtig kleurrijk bruidsboeket of een knalrode trouwauto. Als bruidspaar kun je bij de trouwceremonie ontvangen worden met kleurrijke confetti. Kleuren voegt een extra ‘feest detail’ toe aan de foto.  Hebben jullie een kleurenthema toepast aan jullie bruiloft? Daar kan geen zwart wit foto tegen op 😉

KLEUR OF ZWART WIT

Wanneer zet ik een foto om in zwart wit? Die keuze heeft met meerdere factoren te maken. Contrast, texturen of patronen vallen ineens veel meer op! Door het weglaten van kleur komt de nadruk bij foto’s vooral op emotie te liggen. De emotie van een zwart wit foto kan soms zo krachtig binnenkomen en dat vind ik juist zo gaaf! In de blog van Bruidsfotografie Hattemerbroek zie je veel variatie in zwart wit trouwfoto’s en kleur.

FAVORIETEN

Zwart wit foto’s zijn tijdloos! Tijd om je mee te nemen naar mijn favoriete zwart wit foto’s van mijn trouwreportages! Vaak heeft elke locatie een achtergrond die gunstig is om prachtige zwart wit foto’s te maken. Fantastisch lichtinval, dat zie je vaak meteen! Het harde contrast in een zwart wit foto behoort ook zeker tot een van mijn favorieten. Welke foto’s zijn jouw favoriet? Laat hieronder een reactie achter!

Reactie toevoegen...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

ENTHOUSIAST? Let's meet!

Spreekt mijn ongedwongen stijl jullie aan? Neem dan direct contact met me op of laat je gegevens achter in onderstaand formulier en jullie horen zo snel mogelijk van me!

VERZENDEN

Gelukt! Meestal reageer ik binnen een dag. Geen reactie ontvangen? Check je spambox. Bellen 0683790551 of rechtstreeks mailen mag ook > info@maureenfotografie.nl.Error verzenden contactformulier, probeer het nog eens.